Rudé Právo o Romech lže jako když tiskne

„Téměř 60 procent Romů v produktivním věku od 15 do 64 let nemá zaměstnání a ani neusiluje o to, si ho najít.“ To je úryvek z článku, který zpracoval redaktor Práva Jindřich Ginter, odkazující na odpovědi Agentury pro sociální začleňování. Tato informace podle zjištění serveru Romea.cz přímo od ředitele Martina Šimáčka zavádějící

„Není to poprvé, co pan redaktor Ginter s informacemi pracuje tímto způsobem. Nevím, jestli to považovat za opakující se snahu diskreditovat Agenturu, přijde mi to zároveň jako cílená protiromská kampaň," uvedl pro server Romea.cz ředitel agentury Šimáček.

„My jsme zhruba před měsícem odpověděli na několik dotazů pana redaktora Gintera, které byly mimo jiné dost tendenční. Většinu odpovědí jsme čerpali z pasáží zprávy Světové banky „Šance na zlepšení zaměstnanosti Romů." Na tuto zprávu jsme pana redaktora také odkázali. Nakonec byly naše odpovědi i úryvky ze zprávy vytrženy z kontextu a byly vztaženy pouze k Romům, nikoliv k sociálně vyloučeným obecně. Absolutně nesouhlasím se způsobem práce redaktora a považuji to, jak jsem již řekl, za protiromskou kampaň,“ dodal pro server Romea.cz Šimáček.

Světová banka navíc prováděla své šetření jen v obcích s vyloučenými lokalitami. Ve vyloučených lokalitách přitom žije maximálně polovina romské populace v ČR. Tzn., že všeználek Ginter pracuje naprosto s nesprávnými čísly. Je to jen jeho totálně neprofesionalita a neznalost nebo úmysl?

A blogeři se samozřejmě hned této "senzační" zprávy chytli a bezhlavě bez ověření aniž by si někdo z nich přečetl zprávu Světové banky píšou a píšou a píšou. Karma jim opět letí nahoru a čtenost serveru Novinky.cz také.

Co na tom, že je to celé lež. Redaktor  Práva Jindřich Ginter se zřejmě školil u známého ideologa předlistopadové KSČ, šéfredaktora Rudého Práva soudruha Jaroslava Kojzara.

DOKUMENT

Autor: Zdeněk Ryšavý | pátek 19.10.2012 14:30 | karma článku: 15,78 | přečteno: 3761x
  • Další články autora
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.