Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

No co ty hrubky? Takové hrubky. I každý školák by si všiml takových hrubek. Styďte se.

1 0
možnosti
Foto

Tak jsou tam, nejvíc skřípu zuby když se místo převzatého německého "holt" použije staročeské "hold", což není hrubka, ale faktický nesmysl. Ta dívka/paní asi těžko vzdávala hold špatným vzpomínkám ze svých osmnácti let. Ale přeci jen bychom se měli vyjadřovat spíše k faktickým záležitostem než ke gramatice.

1 0
možnosti
OP

Myslím, že by se i dnes hodil nějaký tábor, kde by se práceštítící parazité naučili pracovat.

1 0
možnosti
MJ

Pane Ryšavý, na fb Romea jsem byl někým z Vaší organizace označen jako popírač romského holocaustu. Bylo to po té, co jsem tam uvedl některá fakta z knihy Historikové a kauza Lety. Byl jsem zablokován a mé oříspěvky vymazány. Můžete mi laskavě zdůvodnit tady, na neutrální půdě, jak si vůbec jako ředitel organizace placené též z našich daní, dovolíte zveřejňovat snůšky lží Polanského jako pravdu a tím hrubě poškozujete dobré jméno naší republiky??? Pokud vím, tak Polansky nemá pro své lži jediný důkaz a jako prokázané platí to, co sepsali naši historici. Za druhé taktéž nebylo nikdy prokázáno, že by někdo okrádal vězně o příděli stravy. Je známo, že Janovský zadržoval vězňům pouze cigarety. Za třetí tábor má pouze dvojí historii a to jako kárný a pracovní a poté cikánský nebo někdy také označován jako sběrný, ale ne od 1.1. 1942 ale od 10.7.1942, kdy vydal generální velitel neuniformované protektorátní policie Horst Bőme směrnici obsahující příkaz shromáždit Romy v Letech u Písku a v Hodoníně u Kunštátu, potažmo od 2.8.1942, kdy dorazila první skupina Romů. Co se týče malých přídělů stravy a daších věcí, tak na sklonku léta 1942 již německá armáda na východní frontě zaznamenala první porážky a německý válečný stroj se začal zadrhávat u Stalingradu. To mělo za následek, že německé okupační vedení zakázalo v Protektorátu veškeré investice mimo válečnou výrobu. Nakonec tedy byla strážními četníky prohloubena stávající studna, aby se zvýšila její vydatnost a dovezeno několik dřevěných baráků z jiných míst.To je jedno z možných vysvětlení a ne bláboly američana, který ani není historik. Teď nevím, jestli jste lhář vy nebo svá tvrzení opíráte pouze o snůšky blábolů sepsané americkým santusákem, který si na Letech postavil kariéru a hrubě svými lžemi pošpinil naší republiku. Za rozkazy shromáždit v táboře všechny Romy jsou zodpovědní Němci a k těm byste také měli směrovat své požadavky o vykoupení vepřína.

10 0
možnosti
MJ

Omlouvám se za hrubou chybu ve slově příděly. Psal jsem velmi silně rozčílen. A doporučuji, abyste si na Romee prošel články, které souvisely s Polanským. S ředitelko Horváthovou až na nějaké drobnější věci souhlasím ale slintyPolanského, které Romea kdy otiskla je opravdu svinstvo a absolutní plivnutí na práci českých historiků v čele s profesorem Nečasem. Je mi z vás špatně!!!

9 0
možnosti
DK

Pane rysavy, opravdu vam ze sebe neni na zvraceni? Mne ano...Rv

11 1
možnosti
Foto

Tábor v Letech byl původnězaložen jako pracovní tábor pro osoby vyhýbající se práci. V té doběv něm bylo minimum Romů. V roce 1942 byl přeměn na sběrný táborurčený jenom pro Romy. Došlo k tomu, že záhy byl tábor přeplněn.V důsledku nedostatku hygieny zde vypukl tyfus. Ten se podařilo zastavitv roce 1943 očkováním, které prováděl český lékař židovského původu.Přesto na následky tyfu došlo k úmrtí 60 osob. Z 1 300 vězňůprokazatelně zemřelo na nedostatečnou hygienu, či špatnou stravu 362 lidí.Romové chodili pracovat do lesů při odstraňování polomům, při stavbě silnic apodobně. Uskutečnily se celkem dva hromadné transporty: v prvním odjelo 3.prosince 1942 94 vězňů, především žen, s označením „asociál“ dokoncentračního tábora Osvětim I, ve druhém  transportu bylo odvezeno 417 vězňů dokoncentračního tábora Osvětim II. – Březinka.  V květnu 1943 bylo propuštěno cca. 200 vězňů a toti, co neutekli. Tábor byl spálen a prostor byl desinfikován Režim v táboře vLetech byl poměrně odlišný od života v klasických koncentračních táborech.Vězňové neměli vytetovaná čísla, mohli přijímat návštěvy příbuzných žijícíchvně, tábor nebyl střežen ostnatým drátem či pod proudem, nebyly zde strážnívěže s ostrou střelbou. Za celou dobu tábora nebyl nikdo popraven či jinaknásilně usmrcen. Tolik historická fakta.

16 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.