Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

15. 6. 2008 6:08
sranda je

to neustale omilani slova rom. ze by o sobe ti lidi rikali, ze jsou romove? ani omylem. pred rokem 1971 zadni nebyli, oni by asi rekli cikani.

Jeste lepsi je, ze vetsina slusnych cikanu by vam asi pekne podekovala za oznaceni "rom", to je pro mnohe nadavka, oznacujici povl, kterym pohrdaji a ktery nenavidi. (to mam od nich, ne z novin, ani z intelektualske cajovny, provonene travou)

0 0
možnosti
BW

Black Widow

15. 6. 2008 2:16
Autore,

ode mne mate karmu, hezky clanek!:-)R^

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

15. 6. 2008 0:44
Ryšavý hloupě kecá.

A ještě hloupěji si myslí,  že jemu někdo věří.  Zrovna jemu !

0 0
možnosti
E

EWCZ+

15. 6. 2008 2:12
Re: Ryšavý hloupě kecá.

Chaplin ze byl Cikan? Ja se domnivala, ze byl snad Zid?

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

15. 6. 2008 0:20
Gipsy nebo Rom?

¨Ricardo Quaresma portugalský fotbalista ... je

Rom.¨ >> Jste si jisty, ze je Rom? Neni nahodou spis cikan? Jestli mu rikaji ¨Gipsy¨...

Muze se zdat, ze se nimram v detailech, ale jak to vlastne s timhle etnikem je...?

0 0
možnosti
D

DualFilter

27. 8. 2008 0:27
Re: Gipsy nebo Rom?

Já znám člověka kterému přezdívají Negr a černoch, ba ani cikán to nikdy nebyl. Od průměrného čecha k nerozeznání. Jestli na natokových indiciích jako je přezdívka staví pan Ryšavý nějaké závěry, tak nevím... :-/

0 0
možnosti
K

kacer.blog

14. 6. 2008 23:33
Hezký, tleskám.

:-) Zvlášť teď, v době toho plastového hejslovanění a národování, je to příjemně pikantní. ;-D

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

14. 6. 2008 23:30
cikán na vejšce?

ještě nikdy jsem neviděl v nemocnici cikánského doktora a že jsem jich dost musel navštívit.

0 0
možnosti
RG

gasparru

14. 6. 2008 21:39
co to má být?

Pane Ryšavý oslavujte si koho chcete, ale nejlépe s romy, ale až se poperete nelezte do špitálu, pokud tedy nenajdete nějaký romský, jenže žádný romský neexistuje, i když by ho romové svým počtem mohli mít. Jenže oni by si ho nejspíš rozebrali dřív než by jim ho někdo postavil, samotní si ho jistě nepostaví. A protože by tam něměl kdo za almužnu pracovat nemají ani svého Zelenku, chtěl bych vědět kolik romů pracuje 7 let na stejném místě? Oslavujte radši naše vzdělané zdravotníky v Irsku, vaše příjmení je k tomu předurčeno.

0 0
možnosti

3lipy

14. 6. 2008 21:07
Všem:

Napadlo vás, že cikáni byli donuceni zříci se svého přirozeného prostředí a žít život, který je jim cizí. Pokud se tak v minulosti stalo, nelze na tom nic změnit. Jediné řešení je vzdělávání těchto lidí již od 5let v předškolní a školní výchově, jejich rodiče pak přinutit chodit do večerních škol. Jedině tak je možné očekávat v budoucnu zlepšení v této komunitě. Plané řeči nikomu nepomůžou...V

0 0
možnosti
MH

Mat_Hawk

14. 6. 2008 21:52
Re: Všem:

těžko můžete vzdělávat někoho, kdo se ani neobtěžuje do té školy chodit...Nepostřehla jsem, že by někdo někde nevzal dítě do školy/školky kvůli barvě jeho kůže. Pokud si Romové sami neuvědomí, že musí hrát podle pravidel většiny, že bez vzdělání prostě nebudou schopni se uživit, že brát jinému věci je trestné, nehledat způsoby proč to nejde - (invalidní důchody, zvláštní školy,) tak je prostě většina vždycky bude odsouvat na okraj. Nemůžete někoho NUTIT chodit do večerní školy. To byste teprve slyšel(a) o diskriminaci!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 6. 2008 20:51
Jistěže Romové nejsou méněcení

problém je ve způsobu života, který si zvykla většina z nich provozovat.

Uvedené příklady potvrzují mé přesvědčení, že Romové, kteří žijí parazitním způsobem života, kteří jsou na sociálních dávkách, kteří páchají zločiny, že tito lidé jsou jako ostatní a proto nesou i plnou odpovědnost za svoje činny.

Opravdu by se mi líbilo, kdybych při setkání s Romem přemýšlel o to, jestli ho neznám z televize nebo jestli ho mám požádat o autogram. Bohužel realita je taková, že si při takovém setkání nejprve zkontroluju, jestli mám zavřenou tašku a dobře schovaný mobil, případně pokud je jich víc hledám únikovou cestu pro případ napadení.

0 0
možnosti
ZW

cassul

14. 6. 2008 21:17
Re: Jistěže Romové nejsou méněcení

To je logické. Jak často potkáme roma, kterého by bylo možné požádat o autogram a kolikrát toho, před kterým je vhodné hlídat tašku? Spíš toho druhého, bohužel. To není o tom, jestli neexistuje obětavý, spravedlivý a slušný člověk - rom. Jistě jich existují stovky nebo tisíce - sám jich znám několik a jsou to jedni z nejúžasnějších a nejlepších lidí, co znám. Ale nemají to lehké, " ti ostatní", co kradou a nechají se živit sociálkou, jim kazí pověst. A pokud mne pětkrát okradne nějaký "tmavý člověk", dám si na toho šestého pozor, to se mi nemůže nikdo divit.

0 0
možnosti
VH-PAC

Velká hlava - pomáhá a chrání

14. 6. 2008 17:55
Radar bude předchůdce člověka sledovat

[>-]Kofola se musí člověka bát[>-]

0 0
možnosti
JS

ikaika

15. 6. 2008 0:15
a kruh se jednou uzavře

seděl na schodech toho úřadu, seděl a čekal že někdo něco přinese, netušil že je poslední

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.