Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

24. 6. 2009 18:53
Udělil jsem karmu

Důvod? Tento článek je exemplární příklad zkreslování skutečnosti, článek si ukládám a jednou ho budu ukazovat příštím generacím vedle Rudého práva a Tribuny. Už ten nadpis lže: "rasisté z Janova" jsou zoufalí lidé, kteří se ocitli v ohrožení ve městě, v němž se narodili. Vzhledem k tomu, že Čechy obecně máloco vyprovokuje k účasti na nějaké demonstraci, je jasné, že jejich zkušenosti s částí romského obyvatelstva Janova musí být extrémně negativní. Kdyby Rom řval "bílé svině" na lidi, kteří mu skutečně ublížili, rozhodně bych je za to nehnal před soud a ani bych nevystavoval jejich fota. Bylo by mi jich lidsky líto a mávnul bych nad tím rukou. Nejde tedy o inherentní rasisty, ale o zoufalé lidi, kteří vykřičeli svoje neštěstí.

 

Dále ti "Romové před soudem" mají docela solidní kriminální minulost - jeden z nich byl pravomocně odsouzen za to, že před diskotékou zastřelil mladého kluka a o jeho dalších aktivitách kolují mezi lidmi zajímavé informace.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

24. 6. 2009 19:01
Re: Udělil jsem karmu

Dále nešlo ani tolik o rasistické výroky, podle mě. Jednalo se o jasné vyhrožování násilím (já vás tady rozštípu, řval opakovaně zakuklený Rom v mikině Londsdale; tuto značku nosí s oblibou neonacisté), dále vyhrožování únosem, přinucením k prostituci a latentně i vraždou ("chceš abych tě vzal na trasu, abys tam šlapala do konce života?", vyhrožoval mladé drobné dívce onen člověk odsouzený dříve za vraždu). Dále šlo o omezování osobní svobody (lidem, kteří šli pokojně po veřejném chodníku, znemožnili vzpomínaní "ubozí Romové" spolu s dalšími projít), dále šlo o polévání vodou a plivání ze strany Romů. Jestliže chcete, milý autore, takovéto chování skutečně srovnat se zoufalým výkřikem, jste u mě obyčejný demagog. Nevěřím, že nechápete ten rozdíl.

0 0
možnosti
O

omfg

24. 6. 2009 18:32
hh

otevři oči voe :D

0 0
možnosti
Š

Špička

24. 6. 2009 18:31
Tak, tak

Publikování nebo jakékoliv jiné formy dalšího šíření obsahu serveru

romea.cz jsou bez písemného souhlasu občanského sdružení ROMEA

zakázány.

0 0
možnosti
YY

Yeback

24. 6. 2009 18:30
Kdyby policie konala jak měla konat...

...a na místě zatkla toho cikánského bosse, nemuselo by možná dojít k následné demonstraci a nepokojům a ta paní na fotce by pak nemusel řvát "černý svině". Policie ovšem hanobení rasy, národa a přesvědčení jakoby z úst cikána jakoby neslyšela a dokonce si nechala dalšího cikána, kterého se pokoušela legitimovat, utéct (tohle udělat policistovi podezřelý na západ od našich hranic, no nevím nevím, jak by to s ním dopadlo... :) Rasismus ať už bílý nebo černý správný není, nicméně je třeba rozlišovat příčinu a následek. 

0 0
možnosti
VK

egypttwo

24. 6. 2009 18:27
cikáni

na svém blogu jsem uveřejnil popis událostí v janově i s fotkami. byli tam vyžraní cikání s mačetami a holemi, krumpáči ap. proti šestnáctiletejm dětem. strčte ckoše za mříže. a policajti měli z cikánů zcela zřetelně strach. jsem rád, že to dopadlo takto. ty, řediteli z romea, jde ti jen o prachy za tvojí židli, tak prudíš.

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

24. 6. 2009 18:23
Je velký rozdíl

zda nadává parazit hostiteli, nebo hostitel parazitovi.

0 0
možnosti
MN

lunak

24. 6. 2009 18:14
Ano, to je rasismus

v podání české policie a justice. Nevím, co dělají proromské občanské iniciativy, proč nepodají žalobu na místní policisty, potažmo i na státního zástupce. Ten Rom by měl dostat trest stejně jako celá ta tlupa nácků. Mimochodem, co předcházelo výroku toho Roma? Nereagoval jen na jinou rasistickou nadávku v podání té slečny?

0 0
možnosti
Š

Špička

24. 6. 2009 18:17
Re: Ano, to je rasismus

Běž si provokovat někam jinam.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

24. 6. 2009 17:57
Domnívám se, že

správný postup by mohl být tento:: Cikáni musí chodit do školy--- musí se nejméně vyučit řemeslu-- musí být zaměstnáni--- kteří z vážných důvodů (invalida bez nohy, ruky) nemůže nebo nedostane jako vyučený řemeslník, nebo vzdělaný na stř. či vys. škole pracovní místo== pouze ten má nárok na soc. dávky,, jiný nemá nárok na nic!! To platí ve všech civilizovaných státech světa kromě Ceska !!!

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

24. 6. 2009 18:06
Re: Domnívám se, že

já se zas domnívám, že na sociální dávky by neměl mít nárok pokud možno nikdo a v žádném případě ne ten, kdo v životě nepracoval.

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

24. 6. 2009 17:50
Provokace.

Pochopil-li jsem autora dobře, měli by ti odporní neonacisté a rasité obžalováni z toho, že slušného Roma vyprovokovali již jen svou přítomností. Takže to bylo něco jako navádění k trestnému činu, že.

0 0
možnosti
D

Dominicano

24. 6. 2009 17:42
ci.gani

ci.gani jsou vetsi rasisti nez belosi.. Ted hovorim z vlastni zkusenosti.. podotykam ze nejsme rasista, sam ziji jamo minorita temer cernosske zemi, v Dominikanske republice. Nicmene osobni zkusenosti s ci.ganama jsou takove , ze drtiva vetsina z nich jsou nemakacenka, kriminalnici a asocialni zivly, parazitujici na socialnim systemu CR.  Ci.gan nikdy nebude mit respekt pred statem ktery si vychovava ci.gana jako zavisleho na soc. davkach . jakmile je bude dostavat 3 mesice a konec, zacnou makat...

0 0
možnosti
Š

Špička

24. 6. 2009 18:24
Re: ci.gani

Jsou větší rasisti. Pro "bílou svini"  nebo "žlutou svini (v případě Vietnamců) nejdou nikdy daleko.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.