Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

15. 7. 2009 21:06
Autor mlčky předpokládá,

že všichni Romové, kteří odjíždějí do Kanady, počítají s tím, že tam zústanou. Nezmínil ale jinou významnou skupinu a to jsou Romové - cestovatelé. V Kanadě žijí zadarmo, našetří nějaký ten groš a když se vrátí do ČR, vyberou si "naspořené" dávky. Dovolenou mají zadarmo a ještě si přitom vydělají prachy.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

15. 7. 2009 15:54
samozřejmě,za víza cikáni

nemohou,může za to vláda a politici kteří cikánský problém vůbec neřeší.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 21:12
Re: samozřejmě,za víza cikáni

Nejen, ze neresi, ale troufla bych si rict, ze Romsky exodus do Kanady organizuji. (proc utikaji jenom Romi z ceska?) Kanada to dobre vi, i kdyz to nemuze rict nahlas a tak se brani tim, ze zavede viza.

0 0
možnosti
P

pepeanopepe

15. 7. 2009 15:04
Tak jinak

 Pravděpodobě si to neuvědomujete, ale veškeré tyto problémy prvotně vznikají u lidí jako jste vy. Vykládat si to můžete jak chcete, ale za současné a budoucí ještě větší problémy mohou různé "neziskové organizace" a kdejací aktivisté. Díky těmto skupinám není možné udělat krok vpřed. Romové jsou vysoce problematičtí a ano jsou mezi nimi vyjímky, ale pouze ty co potvrzují pravidlo. Ze strany státu je třeba nekompromisního řešení, které bude krátkodobě "bolet", ale přinese dlouhodobé ovoce. Nejsme v americe, nikdo zde v historii nikoho nezotročoval a proto není žádné legitimní právo na to začleňovat menšinu na úkor většiny. Začleňování, které stojí a bude stát majlant, trvá nekonečně dlouho a výsledky vidí každý. Narůstající extrémismus je pouze produktem rozzuřené společnosti z neschopnosti vlády řešit tento problém,  ale jak by také něco vyřešit mohla když jste tady vy pane Ryšavý.

0 0
možnosti
J

janovak

15. 7. 2009 14:47
Už nemůžu jinak!

Ryšavý,vy jste VŮL! Tady něco pro vás!

Zpráva vypracovaná po dubnové návštěvě kanadských zástupců v Praze jasně hovoří o tom, že i když se Romové někdy cítí diskriminovaní, není v ČR žádný vládu podporovaný diskriminační program, naopak, úřady se snaží Romům pomáhat. České zákony jsou v souladu se zákony EU, tudíž je ČR jedna ze zemí s nejnižší diskriminací na světě a Romům nikdo nebrání v cestování po EU. Závěr zní, že z ČR nikdo nemá důvod utíkat zrovna do Kanady."

 Já jenom dodám, že ani cikáni nemají důvod utíkat právě do Kanady! VY VOLE !!!!!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 7. 2009 14:56
Re: Už nemůžu jinak!

Etnobyznismeni totiž nikdy nepřiznají svůj podíl viny na podněcování problémů.

Že emigrace je pro některé dobrým byznisem, svědčí rumunské stránky:

http://www.emigrarecanada.ro/emigrare/Emigrare/Emigrare-in-Canada.html

u nás se to děje zajisté mnohem konspirativněji.!!

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

15. 7. 2009 14:38
Něco bych vám autore napsal...

Ale škoda nicku,už jsme si za ta leta na sebe zvykli...

0 0
možnosti
BH

BoboHml

15. 7. 2009 14:38
.

;-D;-D;-DRvRvRvRvRv

0 0
možnosti
MK

Logic

15. 7. 2009 14:30
Mate to hezky napsane, dava to i logiku, ale...

"Nejsem naivní a vím, že někteří utekli před dluhy, určitě taková skupina Romů existuje, ale většina utekla kvůli své bezpečnosti, utekla před neonacisty. Utekli před každodenními pohledy lidí, utekli před každodenním vysvětlováním, že oni nejsou ti nepřizpůsobiví, že oni nejsou ti co zneužívají sociální dávky, že oni nekradou.."

==> obavam se ze prave drtiva cast je ta prvni jmenovana a ti co se "boji", tak je to minimum co mozna i uspelo s zadosti o azyl....oni se tu maji vic nez dobre, ale v Kanade to zni jeste lepe, tak proto....oni totiz v drtivem pripade jsou neprizpusobivy a to predevsim ze sve vlastni vule ! kdyby se chovali leta slusne, zadne stiznosti ani rasisticke skupiny by proti nim nikdy nebyli, stejne tak jako jinde ve svete proti jinym etnikam !

0 0
možnosti
B

blogatorka

15. 7. 2009 12:27
Majorita není tak snadno ovlivnitelná a

manipulovatelná jako Romové hltající Vaše článečky na Romea.cz !  My totiž nesedíme celé dny doma na zadku u TV nebo před vchodem domu v ghettu!  My konfromtujeme to co vidíme a slyšíme s lidmi se kterými v každodenním aktivním pracovním životě komunikujeme osobně, maily, telefonicky. Jsou to lidé z různých společenských skupin.  My vidíme a slyšíme a MÁME VLASTNÍ MOZEK, pane Ryšavý

0 0
možnosti
O

ortles

15. 7. 2009 11:14
Chlapče,jsi trochu pomýlený.

Je mi 60 a pár cikánů znám.(ti normální si říkají cikáni,)Za komančů pracovali,neboť museli a tak nějak jim to vlezlo do krve.

Pak se začali přistěhovávat ti z východu,ze zemlianek(byla jsem v Sečovcích a tam ohromná osada v zemi existuje!!)a ti začali vybydlovat domy.A nepracovali a stát jim dával.Nenávist začala až tehdy,kdy většinová populace za nezaplacenou pokutu musela zaplatit třeba třicetinásobek,a oni nemuseli nic.A další nespravedlnosti.Dostávali a dostávají různé příspěvky ,většinové matky ne.Dříve by cikánka nedala dítě pryč,dnes pobere dávky,a šup s tím na krk státu.A hned si zadělá na další.

K nám se přistěhovala cikánská rodina,na hypotéku si pořídili starší barák,matka celý život pracovala a obě děti mají maturitu a pracují.Říkají si cikáni,ale žijí tak,že nikoho nenapadne je do té skupiny nepřizpůsobivých zařazovat.

Stali se dobrými a váženými sousedy a přáteli.

0 0
možnosti
M

Merlin2

15. 7. 2009 11:50
Re: Chlapče,jsi trochu pomýlený.

Ti normální si říkájí cikáni. Jenže když na Romea.cz napíšete slovo cikán, tak Vám to ryšavec smaže a odpoví "naučte se používat slovo rom!"

Takové hovado nás bude nutit prznit mateřštinu cikánskými slovy !  Za to bude jednou trest smrti. Za to,  a za "sraní do vlastního hnízda" !

0 0
možnosti
M

mischplysch

15. 7. 2009 11:01
hmm

Můj názor je, že většina odchází z čistě ekonomických důvodů, někteří mají dluhy a chtějí před nimi utéct a mnozí asi podlehli bájím o štědrém sociálním systému, kde se na dávkách dá slušně vyžít. Jen naprostá menšina odchází z důvodu strachu.

Když jsem svého času byla nezaměstnaná, tak v čekárně ÚP seděli asi 3 romové a zvesela se bavili, kam by šlo emigrovat. Hlavním důvodem nebyla nějaká diskriminace, ale rozebírali výši dávek, co kde v které zemi dostanou. Odkud měli takové informace fakt netuším.

Já si o jejich motivaci opravdu nedělám iluze. Mají kočovný život v krvi a touhu jít za lepším a pokud už tam je jejich rozvětvená rodina, co je tam láká, tak není co řešit. Bohužel pro mnohé to lepší rovná se více bezstarostný život s dávkami. Někteří určitě pracovat chtějí a pracovali i tady, ale těh je podle mě menšina.

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 7. 2009 11:05
Re: hmm

R^ Ano - a vo tom to je. Bohužel to jaksi nikdo v té televizi, či novinách nechce otevřeně říct. !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.