Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

brooke

15. 7. 2009 8:32
Romové za to nemůžou

Podle mne za to můžou všechny ty organizace za integraci a pomoc romům. Ty mají romům vysvětlit, jak se do většinové společnosti zapojit. Místo toho neustále ukazují na nevstřícnost většinové společnosti vůči romům. Ukazují na důsledek, nikoliv na příčinu. Odsraněním příčiny, což je neschopnost a nezájem se tzv. integrovat, by zanikl i důsledek.

0 0
možnosti
DM

Seb Loeb

15. 7. 2009 8:27
Jděte k šípku, člověče ...

Co to plácáte? 1) Česká republika měla na svědomí 12 rasových vražd romů? Kdo vám dává právo zavádět kolektivní vinu na celou zemi? Byl jsem vinen já ve svých tehdejších 17-ti letech? A vy? Víte co, bežte si to za nás všechny odsedět. Vraždy dělají lidi, těžko nějaká republika. Můžeme mluvit o jisté kolektivní vině nacistů nebo stalinistů, ale tohle ... to je nehorázné. 2) dva pokusy o pogrom ... vy citlivko, dokážete si vůbec představit jak vypadá pogrom nebo jen pokus o něj? Jak můžete mít tu drzost srovnávat pochodování bílých sociálně deklasovaných panáků, které nejvíc ze všeho štve, že romové dostávají za stejné prd který dělají stejně velké soc. dávky, jak můžeze takovou selanku za doprovodu policie srovnávat se skutečnými pogromy a urážet takhle jejich oběti? 3) Jak chcete trestat nepotrestané nadávky typu "Svině černý", zločin tak těžký, že zůstává rozum stát? Bleskové soudní tribunály přímo na ulici, lynchování? A jak chcete trestat nadávky typu "Svině bílý"?

0 0
možnosti
E

editi

15. 7. 2009 8:22
Na tomto blogu

se v diskuzi sešla polonáckovská a xenofobistická pakáž, která si nevidí na špičku svého nosu.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
V

Viktor-Č

15. 7. 2009 8:31
Re: Na tomto blogu

1) skoro bych měl dojem že u slova "xenofob" cítíte nějaký negativní náboj. Opravdu? Není to rys veskrze pozitivní?

2) proč mluvit o xenofobii v souvislosti s něčím dobře známým?

0 0
možnosti
W

Wendolene

15. 7. 2009 7:31
Hlavne nam vysvetlete, proc se "romove" vraceji do Ceska,

kdyz jim Kanada zamitne asyl. Proc se vraceji do tak bakane, rasisticke, odporne zeme, ktera jim navic zpetne vyplati usle socialni davky? Proc nejdou zkusit stesti nekam jinam, kde nebudou tak trpet dyzgrymynacijou?

0 0
možnosti
MV

Martin V

15. 7. 2009 9:47
Re: Hlavne nam vysvetlete, proc se "romove" vraceji do Ceska,

Přesně, to už nám pan Ryšavý nevysvětlil - proč se do té hrozné země, odkud utekli a nikdo je tu nemá rád, ubližuje jim a prý dokonce i masově vraždí(!), proš jen se sem vracejí?

Nevíte to někdo z proromských aktivistů?

Normální xenofobní rasista, jako já, to ví:-)R^

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

15. 7. 2009 7:27
ráda bych byla objektivní

část Romů utíká před dluhy, část na základě dobrých zpráv příbuzných už v Kanadě žijících, část proto, že za plotem je tráva vždycky zelenější a část proto, že se zde bojí a mají problémy s extremisty. Jste schopen definovat, jak velká je tato skupina a  o kolik je větší/ menší než skupina maďarských Romů v Kanadě ? V Maďarsku se jim totiž daří nepoměrně hůře - a delší čas.

Nezdá se vám, že je nejvyšší čas na důkladnou osvětu mezi Romy? Nemyslím tím dobře míněné rady polovzdělaných aktivistů, ale systematickou a odbornou práci.

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 7. 2009 7:32
Re: ráda bych byla objektivní

Jak můžete po etnobyznismenovi chtít takové věci.

Vždyť Zdenda se na tom všem přiživuje jako ředitel romea.cz. Vždyť on je vlastně za celou situaci tak trochu odpovědný - za státní peníze nedokáže udělat žádnou osvětu - pouze provozuje rasistický servr.  Takže abyste Zusko věděla - kdo ze stávající situace těží a kdo na to doplácí. !!;-O  

0 0
možnosti
W

Wendolene

15. 7. 2009 7:16
Ale prosim vas, uz tu vtipnou kasi nejezte!

Za visa Romove mohou. Utok neonacistu je velka vymluva. Pravda je, ze cekaji vetsi penize, vetsi davky, pecene holuby a stejny zivotni styl. Pokud chteji pracovat, maji moznost. V Cesku je hrstka slusnych cikanu, kteri pracuji a ziji sporadanym zivotem mezi ostatnimi Cechy. Jak je to mozne? 

0 0
možnosti
PK

Ccecil

15. 7. 2009 7:11
BLBOST

velká většina neutekla před neonacisty, ale proto, aby zase ke"štěstí zadarmo přišla a dluhů se zbavila". Na neonacisty se jen a pouze stále dokola vymlouváte. Trapné, hloupé a poškozující naší zemi. Běžte se raději stydět, přestaňte krást a začněte se chovat slušně a BUDE PO PROBLÉMU.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 7:20
Re: BLBOST

takze podekujte neonacistum za to, ze se na ne Romi muzou vymlouvat. ;-D

0 0
možnosti
JF

jirkausti

15. 7. 2009 6:54
pardon, jsem to přehlédl...

Vy jste vlastně výkonný ředitel Romea.cz

To vysvětluje vše.... :-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 7. 2009 7:15
Re: pardon, jsem to přehlédl...

Takže vypočítavý a ne naivní !!!! Bože - tito lidé cikánům nejvíce škodí. Kdyby se cikáni zbavily takových pseudohumanistů, možná by se jich většina dokázala do společnosti zařadit. Pokud tito multikulti buřiči budou vnášet svoje pseudohumanistické úvahy do života cikánů, nebude možný žádný pozitivní pokrok.

;-(;-O!! 

0 0
možnosti
JF

jirkausti

15. 7. 2009 6:51
pane vy jste fakt úplně mimo...

všichni ví, že cigáni odcházejí jen proto, že chtějí dostávát ještě víc a víc zadarmo, než dostávají v ČR.

Vy zřejmě hodláte vstoupit do politiky a honíte si tady "politické body" ;-€

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 7. 2009 6:53
Re: pane vy jste fakt úplně mimo...

Ano je buď naivní, nebo vypočítavý. R^!!

0 0
možnosti
N

Nika.meil

15. 7. 2009 6:38
Cikáni za víza mohou....

Pro naši republiku jsou nejnebezpečnější lidé jako vy....falešní pseudohumanisté,kteří všem tvrdí,že černá je bílá a naopak a rvou se za to do roztrhání těla,jelikož je lež živí.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 7:23
Re: Cikáni za víza mohou....

Niko a co konkretne delate vy, aby se situace zmenila. Jake mate vysledky z vaseho neustaleho nadavani a plivani nenavisti.....dobre? Kanada vam zavedla viza.....to podle me neni dobry vysledek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.