Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

blondynka111

29. 7. 2011 16:36
Nemusi, ale organizace jako ta vase tvrdi, ze musi

Slusni lidi, slusne obleceni, pracujici (tim myslim praci a ne zpivani a jine "umeni") a mluvici CESKY nemaji vseobecne problem. Ti, co jsou Cesi a chovaji se tak nejak normalne, ti problem nemaji... U te zenske by mne ani nenapadlo resit, ze je cikanka...ona spousta lidi vypada bezne a kdyby neopakovali porad dokola JA JSEM ROM, tak by si jich nikdo ani nevsimal. To same pan VIP cenzor tady. Kdyby si ostrihal ty priserne mastne vlasy, sundal z hlavy satecek, tak na prvni pohled vypada jako bezny pupik. Mozna to ale nechce a pestuje si image Roma, aby pak mohl skuhrat, jak je diskriminovan? Ja vim, asi je toto posledni prispevek, ktery napisu...Horsi je skupina lidi, kteri knouraji, jak to maji tezke, protoze jsou ROMOVE a jak to nejde a angazuji se ve skupine, ktera pobira hory penez za to, aby vztahy Cesi a Romove zlepsila, ve skutecnosti je zhorsuje a prileva benzin do ohne, protoze z komara dela velblouda. Rysavy si nasel super zamestnani.

4 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

29. 7. 2011 16:36
Diskriminace

mají smůlu, že jsou tmavé pleti. Ale diskriminace není jenom podle barvy kůže. Ti s nižším IQ musí dokazovat, že mají dispozice na nějakou práci. A vždy zůstanou v nižší platové třídě. Malí, nemocní, oškliví také nemají život naservírovaný na podnosu. Každý musí bojovat, někdo víc, někdo skoro vůbec.

0 0
možnosti
ZS

škovras

29. 7. 2011 16:29
Dokazovat ?

Slušný člověk nemusí dokazovat NIC. On prostě slušný JE. Pár slušných Cikánů znám (oni sami si tak říkají, slovo Rom nepoužívají) a když s nimi mluvím, vůbec mne nenapadá, že patří k problematickému etniku.

0 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

29. 7. 2011 15:59
hmm

je třeba především mluvit o těch, kteří skutečně pracují - ne tedy o umělcích - ale o obyčejných, normálních lidech, kteří ráno vstanou v pět a mažou do fabriky/firmy, to jsou skuteční frajeři v tomto tématu a ti to mají skutečně nejtěžší.

3 0
možnosti
Č

čhavo

29. 7. 2011 15:38
Nás slušných

Romů je více, ale předsudky části majority brání jejich seberealizaci. Proč já mám furt někomu něco dokazovat, můžu se na to jen vysr... jsem člověkem jako všichni ostatní lidé na zeměkouli , tak co. I my máme právo na existenci!!!

0 0
možnosti
A

absolutníXpuch

29. 7. 2011 16:50
Re: Nás slušných

Někdo Vám brání v existenci? Kdo? Klidně si existujte, když si to zaplatíte !

0 0
možnosti
ZS

ZuSi

29. 7. 2011 15:14
Bezvadný článek!

Zdravím, vdala jsem se za Roma a proto vím, že Romové to tady moc snadný nemívají. Tudíž jsem moc ráda za každý podobný článek. jen houšť a větší kapky!;-DV

0 0
možnosti
B

bull003@seznam.cz

29. 7. 2011 16:58
Re: Bezvadný článek!

Tak to jste dala vlastním dětem moc hezký dárek do života.

2 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

29. 7. 2011 15:01
zevseobcnovani je prirozena lidska vlastnost

Kdyz se spalite 10x v ohni, nebudete k 11. ohni pristupovat s otevrenou mysli a predpokladem, ze tento treba nepali.

Protoze vetsina je takova, jaka je, tak lidi zevseobecnuji A bohuzel na to doplaci ta slusna mensina. Az bude drtiva vetsina slusna a pracujici, budou tak lidi pristupovat k cele skupine (a ti neslusni je pak o to vic prekvapi. Jako  ti bili podvodnici "co se chovali tak slusne a zdvorile..."). Tak to proste je a nic s tim nenadelame.

Takze placete hezky, ale na spatnem hrobe.

0 0
možnosti

Ghost Dog

29. 7. 2011 14:52
některé znám...

.. znám některé Cigány, kteří pracují, nekradou a vedou normální spořádaný život .. jsou neviditelní, ale jen proto, že je nikdo nevnímá jinak, než většinovou populaci .. etnikum prostě nerozhoduje ..

.. ta druhá skupina je viditelná až moc .. to zase vyhovuje těm různým "občanským sdružením", které vysávají prostředky z veřejných financí, aniž by těm skutečně potřebným zajistily možnost resocializace .. já tomu říkám hyenismus ...

2 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

29. 7. 2011 14:44
Než se s někým začnu stýkat, zaměstnat ho, nebo jen pozvat

na kávu, tak musí nějak dokázat, že je slušný člověk. Proč by z tohoto výběru měli být Romové vyjmuti?

0 0
možnosti
H

hahasverus

29. 7. 2011 12:44
A jak to musí dokazovat?

Slyšel jste někdy někdo nějakého slušného cikána, který by nahlas řekl například to, že server Romea jim (slušným) škodí? Nebo že všichni ti aktivisté jsou paraziti, kteří jim nic dobrého nepřinesou?

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.