Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GN

Gustav Nečas

23. 8. 2012 18:26
ještě jsem neviděl jedinou skutečnou pomoc neziskovky

Co kdyby jedna neziskovka z těch dotací koupila jedinou ubytovnu pro Romy. Nasadili by slušné ceny místo těch zlatokopeckých současných, určili by jednoho Roma jako správce, každý měsíc kontrolovali a vyhazovali neplatiče a kontrolovali stupeň vybadlování. Kdo by začal vybydlovat by hned zaplatil škodu, nebo byl odejit.

Dát tenhle kšeft městům, tak z toho udělají penězovod ze státní do městské pokladny.

DEJTE SKUTEČNOU ŠANCI ROMŮM.

Jeden Rom bude placený správce, druhý údržbář. Budou placeni podle toho, jak se vybírá nájemné a další platby a jak brání vybydlování. Gádžo si vydydlení dovolit nemůže, proč tedy Rom může?

Komu z Romů by se to nelíbilo ať jde pod most jako každý jiný gádžo.

8 0
možnosti
GN

Gustav Nečas

23. 8. 2012 18:32
Re: ještě jsem neviděl jedinou skutečnou pomoc neziskovky

Jen bych rád doplnil titulek: ještě nikdy jsem neviděl skutečnou pomoc neziskovky zaměřené na pomoc Romům

Pan Kumar, kterému skoro není rozumět nám radí a jak to vypadá u něj doma (Indie)? Mnohem šíleněji. Pokud jim chce pomoci, nechť je pozve k sobě domů. On je skvělou mediální hvězdou, ale za peníze jen křičí a pomlouvá.

4 0
možnosti
JH

bednarik62

23. 8. 2012 17:19
Samozřejmě

český stát se musí chovat k cigánům stejně jak v Anglii, Švýcarsku atd. Nechodí děti do školy == ihned je odeberou a nemají žádné přídavky,, nepřijdou do práce, kterou jim určí, neobdrží vůbec nic, musí jít žebrat.

Dokud budou naši lekaví úředníci ustupovat---- nakonec přenechají své byty a domky cigánům a půjdou sami o žebrácké holi.

3 0
možnosti
Z

Zdena-Danuše

23. 8. 2012 17:13
existuje i jiné etnikum, o které je třeba se takto starat?

Pane Ryšavý, problém Rómů napříč Evropou je stejný ve všech lokalitách. Nepřádek, neochota pracovat, hluk a bezmezná ukřivděnost. Z vašeho obsáhlého popisu mám dojem, že toto etnikum je podobné spíše tvorům z říše zvířecí, než z lidské. Jaké musí být IQ těchto lidí, když se nechají tímto způsobem manipulovat. Pelech si po sobě uklidí i většina zvířat, kdo chce pracovat, tak jednoduchou i méně placenou práci sežene. Zásadně nesouhlasím s tím, aby se toto etnikum rozptýlilo mezi běžné nájemníky. Patrně nevíte, jak takové soužití vypadá. Oni se sdružují a rozhodně v bytě nejsou pouze oficiální nájemci, ale i dlouhodobé návštěvy, které denně radostně oslavuji společné bydlení. Dopoledne odpočinek a po obědě se jede nanovo. To je moje zkušenost.

14 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

23. 8. 2012 16:29
Každá mince má dvě strany...

Jsem pro to, aby se pracovalo a pomáhalo se Romům, kteří o to mají AKTIVNÍ zájem, AKTIVNĚ se na spolupráci podílejí, jsou slušní, nekradou a kromě svým práv znají a současně i PLNÍ své POVINNOSTI. V případě ostatních - je mi líto, ale kdo vědomě a záměrně neplní své povinnosti, tak ať nevyžaduje ani pomoc od jiných.

1 0
možnosti
K

kytt4

23. 8. 2012 16:19
co takhle

se pobavit o aplikaci paragrafu 261 TZ na osobu pana Ryšavého? :-)

4 0
možnosti
K

KudlankanábožnáCDN

23. 8. 2012 16:12
Podle svetovych zprav jsou gypsy ve Spanelsku nejagresivnejs

Aggressive Gypsies - Pickpockets in Barcelona! - Barcelona ...http://www.travbuddy.com/Aggressive-Gypsies-Pickpockets-in-Barcelona-...

pickpocket.blog.ca/2010/05/16/gypsy-flower-woman-8600564/

0 0
možnosti
A

AA00_multinekulturní_3

24. 8. 2012 7:43
Re: Podle svetovych zprav jsou gypsy ve Spanelsku nejagresivnejs

Že by Oláhovci na dovolené ve Středomoří ?

1 0
možnosti
MK

mašlomcha

23. 8. 2012 15:57
stát a potažmo jeho úředníci očividně umožňují

zneužívání peněz daňových poplatníků. To by mělo být trestné. Jakékoliv podnikání nejen to, při kterém jsou poskytovány služby za úplatu původem od státu, např. za úplatu původem ze sociálních dávek, se nesmí provozovat v rozporu s dobrými mravy. Za rozpor s dobrými mravy lze pokládat navyšování cen za služby tak, že si je nemůže dovolit průměrně vydělávající občan ale pouze sociálně znevýhodněný občan, který na to dosáhne prostřednictvím sociálních dávek! To je bohužel šokující skutečnost! Takové podnikání je možno označit za zneužití sociálního systému, dříve by to spadalo pod rozkrádání státního majetku. Tady nelze operovat s tím, že cena se určuje na základě poptávky a nabídky. Na straně poptávky totiž nestojí osoby, kteří disponují vlastními penězi ale penězi ze sociálních dávek tedy penězi cizími od státu.

Očekával bych proto, nějakou činnost ze strany zákonodárných sborů nebo vlády, ovšem pakliže nejsou někteří z nich sami mezi "tuneláři". Což takhle zveřejnit o koho jde?

2 0
možnosti
D

Draggo

23. 8. 2012 15:45
Mate pravdu,

ze se utraci zbytecne miliony. System prispevku na bydleni, kdyz pak najemnici v ubytovnach plati vic nez za najem bytu je absurdni. Nic z toho by nebylo, kdyby nebyly zadne prispevky na bydleni. Proto by bylo nejlepsi je zrusit. :-)

3 0
možnosti
S

Sup01

23. 8. 2012 15:43
naprosto chápu

taky mně ser...., když se z mých daní platí za pokoj se sociálkou na chodbě, kde bydlí 7 lidí 16 tisíc měsíčně. Město by mělo zajistit bydlení, (a veřejně prospěšné práce, pokud je to třeba) než vyplácet nehorázné sumy z mých daní realitním spekulantům !!

0 0
možnosti
PM

G3000

23. 8. 2012 16:26
Re: naprosto chápu

A město zajistí bydlení z daní koho?

1 0
možnosti
A2

Alka 2

23. 8. 2012 15:29
CHYBÍ PŘEDEVŠÍM BIČ

který by přiměl nepřizpůsobivé pracovat, neloupit a nekrást...

Takoví, jako pan Ryšavý, odmítají akceptovat zásadní věc a to, že kdo chce, aby mu bylo pomoženo, především se snaží sám.;-€

Buď jsou etničani nesvéprávní - a pak potřebují omezit občanská práva - nebo jsou svéprávní - a pak pro ně bude samozřejmost, že k právům patří povinnosti a že zločiny se rasismem neomlouvají..;-O

16 0
možnosti
BMZ

Bijec modrých zlodějů

23. 8. 2012 16:55
Re: CHYBÍ PŘEDEVŠÍM BIČ

Jééééé Vy to nechápete. On to všechno dobře ví, ale přece nebude sám proti sobě a nezruší si rochnění v státem placeném korytě !!!!!!X

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.