Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyjadřuji z celého srdce hlubokou lásku k Vaší důležité, neodmyslitelné antifašistické činnosti i k Vaší hrdé osobnosti! VR^

0 0
možnosti

Tak jo, ještě trochu přitlačit. Viděli jste někdo Krásnou Lípu? Městečko ve výběžku, jakžtakž se drží, náměstí sežralo hromadu dotací, o pár metrů dál je to podstatně horší.

Opravdu to poslední, co potřebují, je nějaký aktivista, který tu začne trénovat inkluzivní vzdělávání.

1 0
možnosti
Foto

Já se tedy omlouvám za nedovtipnost, ale v čem je problém, pane autore? Chodil jsem devět let na základní školu a čtyři roky na střední školu, a za celých třináct let neseděl v naší třídě jediný Rom. Přesto si za celou dobu ani jeden rodič nestěžoval na segregaci nebo diskriminaci. Můžete mi nějak vysvětlit, proč v případě bílých je taková situace v pořádku, a v případě černých se jedná o nebetyčný problém, který musí řešit ČŠI, média a konečně i my tady ???

6 1
možnosti

Protože je to tak, že když necháme cigáňata s asistentem v jedné třídě s normální dětmi, nedojde k segregaci a vyrostou z nich cigáni, kteří budou stejně úspěšní a bohatí jako gádžové, to je přece jasný, ne?

0 0
možnosti

A co kdyby se ten slavný spolek Romea věnoval vzdělávání Romů? Třeba co je to hygiena, že práce šlechtí, že peníze nepadají z nebe ani z bankovního automatu, jak se mluví na veřejnosti....atd.

A až si zametete na vlastním dvorku, tak se můžete začít ohlížet po jiných?

10 0
možnosti

Článek se věnoval spolku Romea? Co tak třeba napsat něco k věci?;-)

1 1
možnosti

Tak už ani Romové nechtějí pro své děti romské spolužáky. Jsou to rasisté?

9 0
možnosti

Demagogie nebo trapný pokus o vtip?

0 1
možnosti

J54a28n 36M52a30x90a

27. 2. 2016 11:40

Pro objektivitu je potřeba také upozornit na stanovisko Města Krásná Lípa, u kterého se z hlediska místní příslušnosti dá předpokládat vysoká a aktuální znalost problému. Krásná Lípa je jen další z mnoha měst, která se dostávají do problému díky názorům těch rádi poučují na dálku a leckdy kritizované místo znají jen z mapy.

http://www.krasnalipa.cz/aktuality.html?id=212

3 0
možnosti
Foto

Stanovisko Rady města a hádejte kdo v Radě sedí.... http://www.krasnalipa.cz/radni.php

0 0
možnosti

Úkolem školy je vzdělávat. Nikoli dělat radost aktivistům.

11 0
možnosti

...aha ..tak výuka v té třídě... kde byla shromážděna nebohá romátka dosud školou a výchovou nedotčená....byl nejhorší....

...a nenapadlo vás ...vážený romofile.....že tomu mohol být pravě proto ...že tam byla shromážděna nebohá romátka dosud školou a výchovou nedotčená...a shromážděna tam byla právě proto že dosud ... školou a výchovou nedotčená...???

19 1
možnosti

Ano, včerejší reportáž jsem viděl. Nechapu něco tak jednostranného. Inspekce třeba vytýkala že škola nekomunikuje s rodiči. Přitom v článcích je prohlášení o tom, že rodiče jsou zváni do školy, ale nechodí. Dále, pokud dítě nemá základní návyky, pokud nechodí do školky, pokud v šesti letech ho musí někdo učit držet i pastelky, tak na vině není škola ale rodiče! O tom by měla být zpráva komise!

23 1
možnosti
Foto

Až budou Romové připravovat děti na školní docházku tak, jak to dělají ostatní, podobné problémy nebudou.

A schovávat nezájem romských rodičů o budoucnost svých dětí za diskriminaci je ubohé.

P.S. spolky jako Romea bych zákonem zakázal. Tahají ze státu peníze a výsledky nulové.

26 1
možnosti
Foto

Velký souhlas, Zdeňku.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS